Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1e Eindhovense Plandeldag

september 14 @ 10:00 - 15:00

Vandaag zal de 1e Eindhovense Plandeldag van start gaan. De 1e Eindhovense Plandeldag is een initiatief van Stichting Troep Troopers Eindhoven, in samenwerking met Anton Damen (aka Plandelman) en Tom Bouw (Beleidsadviseur openbare ruimte | Sector Ruimtelijk Beleid en Ontwikkeling  gemeente Eindhoven). Deze dag is een geweldige mijlpaal in het bestaan van Stichting Troep Troopers Eindhoven.

Wat betekent plandelen eigenlijk?

Plandelen is een samensmelting van het Zweedse woord plocka, dat verzamelen betekent, en wandelen.

Locatie en tijdspad

De 1e Eindhovense Plandeldag heeft als centrale startlocatie het parkeerterrein naast het Parktheater. Tussen 10:00 en 14:00 (uiterlijk 15:00 weer terug op startlocatie) kunnen mensen materialen ophalen en krijgen zij een gedeelte aangewezen waar zij gaan plandelen, dit om te voorkomen dat iedereen hetzelfde stuk gaat doen. De officiële opening zal om 10:15 zijn. Wie de opening gaat doen blijft nog even onder de pet. Voordat de mensen op pad gaan krijgen zij nog een appeltje voor de dorst mee en de bekende plandel-bingokaart van de Plandelman. Iedereen die de afgevinkte bingokaart inlevert maakt kans op leuke prijzen. Om 15:00 zal de eindfoto genomen worden van de vrijwilligers en het verzamelde zwerfafval en dat is tevens het einde van de 1e Eindhovense Plandeldag.

Wat kun je verwachten?

Op het evenemententerrein zal onder andere de Keet van de gemeente staan, een springkussen voor de kinderen en vanaf 11:00 de ijsfoodtruck van La Toscane. Verder komen er een paar kraampjes en vanaf 10:00 staat er een oude DAF die omgetoverd is tot een coffeetruck, genaamd Dafeïne.  “Onze” barista Ralf schenkt daar de lekkerste koffie en thee. En natuurlijk zijn de ijsjes en koffie/thee gratis voor iedereen die meeplandelt op de 1e Eindhovense Plandeldag.

Kom jij ook naar de 1e Eindhovense PLandeldag?

Vanuit Venlo komt er een groep vrijwilligers van Opruimgroep Schilderswijk Venlo, de Plandelman is er ook en misschien nog enkele andere bekende opruimhelden. Wat zou het fijn zijn als veel mensen mee gaan doen aan de 1e Eindhovense Plandeldag. Kom jij ook?

Gegevens

Datum:
september 14
Tijd:
10:00 - 15:00

Locatie

Parkeerterrein naast Parktheater
Doctor Schaepmanlaan
Eindhoven, 5615 EN
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
september 14
Tijd:
10:00 - 15:00

Locatie

Parkeerterrein naast Parktheater
Doctor Schaepmanlaan
Eindhoven, 5615 EN
+ Google Maps