Stafkaart

Op de kaart vind je alle actieve groepen, data, tijden en verzamelplaatsen om de eerst volgende keer meteen mee te doen. Je ziet direct of er in jouw buurt al een groep actief is.

Er kunnen ook routes op de kaart getekend worden en met de groep gedeeld, zie daarvoor onderstaande instructie.

Instructie voor bewerken kaart

De kaart helpt je om looproutes te maken voor je eigen groep, nieuwe wijken in te tekenen in Eindhoven, een aanpassing aan je eigen wijkgebied voor te stellen, en om locaties aan te geven waar veel zwerfvuil heerst. De aangepaste kaart kun je online opslaan en via een link delen met anderen. Volg deze vier stappen en deel je kladkaart bijvoorbeeld met ons (via het contact fofmulier).

  1. klik op een wijk, volg de link naar de “detailkaart”
  2. klik op fork
  3. bewerk de kaart en sla op
  4. deel de link met anderen

Meer details vind je hieronder.

(Helaas kun je de kaart niet via een touchscreen bewerken. Via een smartphone of tablet gaat dit dus niet. Het lukt alleen goed als je een muis tot je beschikking hebt, of ander aanwijsapparaat.)

Stap 1: Klik op een wijkgebied op de stafkaart. De pop up laat een link zien (onderaan) naar de detailkaart van die wijk. Als je hierop klikt opent er een nieuwe pagina, met daarop de detailkaart.

Tip: als je op het TroepTroopers logo klikt op de stafkaart, dan zie je daar ook een link naar een bewerkbare kaart, deze is algemeen voor heel eindhoven.

Stap 2: klik op “Fork”. Er wordt dan een kopie van de kaart gemaakt. De kopie kun je bewerken.

Er zijn nu knoppen met tekenopties bijgekomen, zie knoppen 1, 2 en 3. Je kunt routes bijtekenen via knop 1. Met knop 2 kun je een gebied tekenen. Via knop 3 kun je een marker of opmerking plaatsen op de kaart. Het reeds getekende wijkgebied krijgt overigens witte blokjes aan de randen, deze kun je verslepen op de kaart. Daarbij, met 1 muisklik kun je een blokje verwijderen. Klik je op een tussenliggend lichtgrijs blokje, dan komen er meer witte blokjes bij.

Stap 3: druk op knop 4 “Save” om je wijzigingen op te slaan.

Stap 4: Nu verschijnt er een gele balk onderin. Hier vind je twee links, die je kunt kopieren via de rechter muisknop. Link 1 kun je gebruiken om je bewerkte kaart te delen met anderen. Dat kan bijvoorbeeld in de whatsappgroep van je opruimgroepje, of stuur de link naar ons via het contact formulier, zodat we je voorstel kunnen bekijken. Link 2 gebruik je om zelf deze bewerkte kaart later nog aan te passen. Bewaar deze link in je favorieten bijvoorbeeld. Of deel hem met anderen, als je wilt dat die ook kunnen bewerken en opslaan.