Stafkaart

Op de kaart vind je alle actieve groepen, data, tijden en verzamelplaatsen om de eerst volgende keer direct mee te doen. Je ziet direct of er in jouw buurt al een groep actief is. Sommige groepen zetten hun looproute op de kaart, zodat iedereen tijdens de actie makkelijk mee kan navigeren.

Wil je een nieuwe loopronde aankondigen voor jouw groep ? Geef ons het tijdstip en datum door via het contact formulier. En eventueel het verzamelpunt, plus de geplande route (gebruik hiervoor de kladkaart).

Instructie voor de kladkaart

De klad kaart helpt je om looproutes te maken voor je eigen groep, nieuwe wijken in te tekenen in Eindhoven, een aanpassing aan je eigen wijkgebied voor te stellen, en om locaties aan te geven waar veel zwerfvuil heerst. Wil je op de stafkaart de datum, het tijdstip en de route van de volgende ronde van jouw groep aankondigen, volg dan ook onderstaande vier stappen en deel je kladkaart met ons (via het contact fofmulier).

Helaas kun je de kaart niet via een touchscreen bewerken. Via een smartphone of tablet gaat dit dus niet. Het lukt alleen goed als je een muis tot je beschikking hebt, of ander aanwijsapparaat.

Stap 1: Klik op een wijkgebied op de stafkaart. Er komt een tekst ballon tevoorschijn, daar vind je de link naar de zogenaamde kladkaart. Als je hierop klikt opent er een nieuwe pagina. Daarop zie je opnieuw de kaart van de wijk.

Tip: als je op het TroepTroopers logo klikt op de stafkaart, dan zie je daar ook een link naar een kladkaart, deze is algemeen voor heel eindhoven.

Stap 2: klik op “Fork”. Er wordt dan een kopie van de kaart gemaakt. De kopie kun je bewerken.

Er zijn nu knoppen met tekenopties bijgekomen, zie knoppen 1, 2 en 3. Je kunt routes bijtekenen via knop 1. Met knop 2 kun je een gebied tekenen. Via knop 3 kun je een marker of opmerking plaatsen op de kaart. Het reeds getekende wijkgebied krijgt overigens witte blokjes aan de randen, deze kun je verslepen op de kaart. Daarbij, met 1 muisklik kun je een blokje verwijderen. Klik je op een tussenliggend lichtgrijs blokje, dan komen er meer witte blokjes bij.

Stap 3: druk op knop 4 “Save” om je wijzigingen op te slaan.

Stap 4: Nu verschijnt er een gele balk onderin. Hier vind je twee links, die je kunt kopieren via de rechter muisknop. Link 1 kun je gebruiken om je bewerkte kaart te delen met anderen. Dat kan bijvoorbeeld in de whatsappgroep van je opruimgroepje, of stuur de link naar ons via het contact formulier, zodat we je voorstel kunnen bekijken. Link 2 gebruik je om zelf deze bewerkte kaart later nog aan te passen. Bewaar deze link in je favorieten bijvoorbeeld. Of deel hem met anderen, als je wilt dat die ook kunnen bewerken en opslaan.