Het was weer fantastisch!

Wat was het jaar 2023 toch een fantastisch jaar!

We hebben als Troep Troopers Eindhoven in 2023 flink aan de weg getimmerd. We werden gezien en gehoord door de media, organisaties en door de inwoners van Eindhoven. We mochten meedenken over het Klimaatcontract voor de gemeente Eindhoven en Helmond. Wat een hele mooie ervaring was. Je kon ons tegen komen in het ED of in een lokaal blad. Studio 040 maakte een super item over ons. Maar ook de in Tongelre woonachtige John Muermans heeft een erg mooie reportage over Troep Troopers Eindhoven gemaakt.

Landelijke aandacht kregen we door de nominatie voor de Awards voor Duurzaamheid. Uiteindelijk werd Troep Troopers Eindhoven beloond met mooie 2e plaats bij de Publieksprijs. De vakjury heeft ons een plekje toebedeeld in de top 3. Hoe dat sprookje gaat aflopen weten we op 22 januari 2024.

We zijn gegroeid!

In 16 buurten is een TTE groep aanwezig, met 1 basisschool onderhouden we warme contacten en er is een speciale TTE groep opgericht die in de Eindhovense parken zwerfafval opruimt. Deze groep onderscheidt zich doordat de coördinator Engelssprekend is en juist daardoor relatief meer expats in deze groep zitten. Verder hebben 4 externe groepen/buurten zich bij ons aangesloten. Zij voelen zich een troeptrooper maar blijven onder eigen naam hun eigen activiteiten organiseren. Is dit niet geweldig?

Enthousiast geraakt en je wilt meehelpen? Super! Je kunt op www.troeptroopers.nl in de kalender zien wanneer een groep loopt, op de stafkaart zie je in welke buurten we actief zijn en hoe dat je mee kunt doen. Een eigen TTE groep opstarten in je eigen buurt? Neem dan telefonisch contact op met de voorzitter to be.

Promotieteam

Dit jaar is TTE ook begonnen met een promotieteam. De promotie-teamleden (Nico, Inigo, Paul, Myrthe en Gina) waren aanwezig op braderieën en talenten-, vrijwilligers- en jaarmarkten. Het promotieteam is een enthousiaste groep vrijwilligers die je ook als Troep Trooper in “het wild” kunt tegenkomen met hun TTE groepje. Het promotieteam geeft mensen naast informatie over Troep Troopers Eindhoven tevens uitleg over bijvoorbeeld de rol van een sigarettenpeuk in de natuur. Wil je graag dat het promotieteam bij jou evenement aanwezig is dan kun je een e-mail sturen naar info@troeptroopers.nl. Ook als je denkt “ik wil best bij het promotieteam”, stuur dan een berichtje naar info@troeptroopers.nl

Waar kon je Troep Troopers Eindhoven tegenkomen?

Hieronder staat een overzicht van waar we waren, wat we hebben gedaan en met wie. Hopelijk ben ik niemand vergeten. Aanvullingen zijn welkom!

 • 1 van de Stadspareltjes van Eindhoven
 • onderdeel geweest van De Verschilmakers 040
 • partner geworden van Samen voor Eindhoven
 • samen met leden van Navigators Netwerk Eindhoven geplandeld
 • TTE Plandeldag op Strijp-S → met Netwerk Goed Volk en de Plandelman
 • deelgenomen met de 2e Utrechtse Plandeldag → de Plandelman gaf een minilezing en was medeorganisator
 • Geocatching Event → CITO Event
 • Peuken-opruim-actie in het centrum van Eindhoven
 • Pitch voor een subsidie aanvraag als bewonersinitiatief TTE
 • dankzij Jumbo Pagelaan konden we voor de eerste keer “onze flex-vrijwilligers” een blijk van waardering geven
 • De Bries denkt altijd met ons mee
 • dankbaar voor de onmisbare steun van gemeente Eindhoven
 • Ergon is belangrijk: ophalen volle vuilniszakken, meehelpen met acties, voorraadbeheer, opslagruimte.
 • Activiteitencentrum Orka biedt TTE groep Muschberg | Geestenberg | Urkhoven onderdak en ruimte om te vergaderen

Wij worden een Stichting in 2024

Na zorgvuldig wikken en wegen hebben we besloten om het proces om een stichting te worden, opgestart. Stichting Troep Troopers Eindhoven i.o. zal een 5-koppig bestuur krijgen. De rollen zijn tot nu toe als volgt verdeeld:

Naast het bestuur zijn er 3 commissies opgericht.

 • Activiteiten Commissie
 • Commissie Materiaalbeheer en Opslag
 • Commissie Website Beheer

Heb je een vraag, of lijkt het je leuk om deel uit te maken van een commissie of het promotieteam stuur dan een e-mail naar info@troeptroopers.nl.

Als medeoprichter van Troep Troopers Eindhoven ben ik ontzettend trots op wat wij samen hebben bereikt. Ik, Gina, word omringd door een super fijne groep mensen die allemaal geloven in het concept waar Troep Troopers Eindhoven voor staat. Tot ziens in 2024!