Doe mee in jouw straat of buurt

Samen Troep Troopen? Gewoon doen?

Wat zou het mooi zijn als Troep Troopers Eindhoven in elke buurt van de stad actief is. Om dat te bereiken hebben wij jou hulp nodig. We zijn op zoek naar coördinatoren. Wanneer ben je een coördinator? Als jij onder andere het talent hebt om andere buurtbewoners enthousiast te maken, het niet vervelend vindt om een paar keer per jaar samen te komen met andere coördinatoren, het vermogen hebt om een groep aan te sturen en je verantwoordelijk wilt zijn voor het (opslaan van) materiaal (afvalzakhouder, TTE veiligheidshesje, afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken), dan kun jij je een TTE coördinator noemen. Je staat er niet alleen voor. Wij helpen je onder meer bij het opzetten van een groep, lenen je de broodnodige materialen en verzorgen de berichtgeving op sociale mediakanalen.

Voldoe jij aan het profiel van een TTE coördinator en wil jij je samen met Troep Troopers Eindhoven inzetten voor een schonere buurt dan kun je rechtstreeks contact opnemen door een email te sturen naar info@troeptroopers.nl.  Ook zoeken we vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers het zwerfafvalprobleem willen verminderen en op een laagdrempelige manier nieuwe mensen willen ontmoeten. Aanmelden kan via stafkaart of via info@troeptroopers.nl. Want Samen TroepTroopen is toch echt leuker!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Je eigen Troep Troopers Eindhoven groep beginnen? Stoor jij je aan het zwerfafval in je buurt en wil je met je eigen groepje daar wat aan doen? Graag! Wij van Troep Troopers Eindhoven zullen je ondersteunen met het opstarten, materialen verstrekken, promoten op social media en wij zetten jullie letterlijk en figuurlijk op de kaart. Je kunt op ons altijd een beroep doen!

2 → Wil je met je eigen zwerfafvalgroep op de stafkaart? Dat kan zeer zeker, en met behoud van de eigen naam en identiteit! Je mag ook een TTE groep worden (dat heeft voordelen), maar dat hoeft niet. Het gaat ons er om dat zoveel mogelijk zwerfafvalgroepen op één plek te vinden zijn. En samen staan we sterker!

Is optie 1 of 2 van toepassing volg dan het onderstaande stappenplan.

Stappenplan

  1. Neem contact met ons op
  2. Samen plannen we een datum
  3. We voegen je wijk toe aan de stafkaart
  4. We maken promotie voor de actie in jouw wijk
  5. Troep Troopers Eindhoven zorgt voor de veiligheidshesjes, afvalgrijpers, afvalzakhouders en handschoenen
  6. Als je wilt dan komen we je helpen met ontvangst van de vrijwilligers en de 1e plandelronde*.
* plandel = een samenvoeging van pluk (het zwerfafval van de straat) en wandel

Communicatie

WhatsApp-groepschat: Doel van de WhatsApp-groepschat is het onderling communiceren en (spontaan) plannen van een plandel-datum. Maar ook het aandragen van straten/gebieden die volgens jou een opruimbeurt kunnen gebruiken. Je kunt er vragen stellen met betrekking tot materialen of andere zwerfafval gerelateerde zaken. Nieuwtjes uitwisselen op het gebied van het creëren van een schone en gezellige buurt. En natuurlijk voor het onderling contact. Door het gebruiken van de WhatsApp-groepschat bespaar je telefoon- en sms-kosten.

De Troep Troopers WhatsApp-groepschat is niet bedoeld voor privégesprekken. Het wordt anders veel te druk met meldingen.

Op de hoogte blijven zonder gestoord te worden door het geluid van WhatsApp? Dit kan op de volgende manieren:

  • Dempen: zet de meldingen op stil (ga naar de groep –> 3 bolletjes rechts boven –> kies “Meldingen dempen”), kijk alleen naar de berichten op de momenten die je zelf kiest.
  • E-mail: Schrijf je in op de mailinglijst van jouw buurt, en ontvang aankondigingen van opruimacties. Het e-mailadres voor jouw buurt vind je via de stafkaart.
  • Tijdelijk uit de WhatsApp-groepschat: je kunt altijd tijdelijk uit de WhatsApp-groepschat gaan. Via de uitnodigingslink kan je zo weer instappen op het moment dat het jouw uitkomt. De link voor jouw buurt vind je via de stafkaart.