Wie zijn wij

Troep Troopers Eindhoven ( TTE) is ontstaan in 2020 en is een initiatief van Richard Kemner en Gina Makken, beiden uit de Tongelrese buurt Muschberg Geestenberg. Richard en Gina zijn met elkaar in contact gekomen vanuit een gedeelde ergernis, namelijk zwerfafval. In 2020 gingen een aantal buurtgenoten samen met Richard en Gina op pad om zwerfafval op te ruimen. Het werden steeds meer mensen, allemaal zeer betrokken bij het samen zorgen voor een schone wijk, en het zijn van goed gezelschap voor elkaar.

Muschberg Geestenberg was de eerste buurt die georganiseerd met buurtgenoten ging plandelen. Om makkelijk herkenbaar te zijn in de buurt werd een pakkende naam bedacht. Het werd Troep Troopers Tongelre. De 3 T’s kwamen een dag na de Eindhovense Avondklokrellen (23-01-2021) prominent in het nieuws doordat zij het voortouw namen om de Eindhovense binnenstad na de rellen op te ruimen.

Na de naamsverandering in Troep Troopers Eindhoven werd voor de buitenwacht duidelijk wat TTE voor ogen had. Het concept ontstaan in Muschberg Geestenberg uitrollen over Eindhoven. Want wat in 1 buurt kan, kan in meer buurten. Wij van Troep Troopers Eindhoven willen in Eindhoven in zoveel mogelijk buurten het zwerfafval probleem aanpakken. Maar daar draait het niet alleen om. Samen zwerfafval opruimen zet tevens de deur open om buurtgenoten op een ongedwongen manier te leren kennen. Bij de Troep Troopers kijken we niet naar herkomst, geloof, fysieke mobiliteit of leeftijd. Bij ons is iedereen welkom. Vanuit die gedachte is ook onze slogan ontstaan:  Samen Troep Troopen? Gewoon Doen!