Een weekend in oktober

Het 2e weekend in oktober werd in het Eindhovense overheerst door één ding; de 40e editie van ASML Marathon Eindhoven. Tijdens deze jubileum editie zijn bijna 40.000 deelnemers in actie gekomen. Verspreid over het weekend, met als grootste publiekstrekker de halve marathon op zondag. Naar schatting zijn er ongeveer 200.000 bezoekers geweest. Als veel mensen in het mooie Eindhoven bij elkaar komen, zorgt dat helaas automatisch voor veel (zwerf)afval.

Door de vrijwilligers van TTE groep Woenselse Watermolen2 vrijwilligers gelieerd aan AeS en met samenwerkingspartner Ergon werd een mooi plan gesmeed voor de zondag. De vrijwilligers van eerder genoemde zwerfafval-opruim-initiatieven roken een kans, een kans om flesjes en blikjes in te zamelen voor het goede doel én te zorgen dat mensen hun afval kwijt konden. En dat was een groot succes!

De opbrengst van het binnengehaalde statiegeld gaat naar KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society en Stichting A.L.S. Nederland. Voor de 41e editie van ASML Marathon Eindhoven in 2025 hopen we op nog meer vrijwilligers die samen met TTE groep Woenselse Watermolen de handen in elkaar slaan en de mouwen opstropen!

Op zaterdag waren er 3 andere TTE groepen (kijk op www.troeptroopers.nl voor meer info) in hun eigen buurt bezig met hun maandelijkse plandel-actie. De opbrengst was weer groot; in totaal hebben deze 3 groepen meer dan 50 kilo zwerfafval opgeruimd.

Het samen zwerfafval opruimen is gewoon leuk en gezellig, je maakt bovendien makkelijker contact met andere buurtgenoten, je bent in beweging, doordat het een laagdrempelige en vrijblijvende activiteit is kan werkelijk iedereen aanhaken. Meedoen met een Troep Troopers groep, een ander initiatief of er alleen op uit trekken geeft je ook voldoening en zingeving. Probeer eens zwerfafval niet alleen als een ergernis te zien, maar ook als een kans.

Wil jij je wel inzetten als vrijwilliger maar dan liever achter de schermen? Ook dan liggen er genoeg kansen bij Stichting Troep Troopers Eindhoven. Voor meer info, stuur een e-mail naar info@troeptroopers.nl. Misschien tot ziens?