JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Omdat er veel vraag was naar een speciale kinder-plandeldag gaat in september de Troep Troopers Kids Klub in buurt ’t Hofke beginnen om op elke 2e woensdag van de maand van 14:00 tot 15:00 een plandeling voor kinderen te organiseren. De kinderen kunnen alleen meedoen als een ouder/verzorger hen begeleidt. Wil je samen met je kind(eren) meedoen? Stuur dan een WhatsApp-berichtje naar Paul Kemper (T 06 361 596 99). Van hem krijg je de verzamellocatie te horen. Paul heeft ook voor de kinderen en volwassenen een afvalgrjiper, handschoenen, een afvalzakhouder en een vuilniszak

Het is vrijblijvend om aan te haken, en als een uur te lang is dan stop je gewoon eerder. Bij TTE Kids Klub staat vrijheid blijheid voorop. De kinderen krijgen allemaal een stempelkaartje van de coördinator en bij een volle stempelkaart (5 stempels) verdienen ze een presentje. De 1e stempel krijgen ze cadeau!

Wat betekent plandelen eigenlijk?

Plandelen is een samensmelting van het Zweeds woord plocka, dat verzamelen betekent, en wandelen.

Is dat echt nodig?

Ja, helaas wel. Tijdens het plandelen kom je vaak  kartonnen drinkbekers, sigarettenpeuken, bananenschillen, kauwgom, glazen bierflessen, plastic zakjes, plastic flesjes of blikjes tegen. Allemaal artikelen die niet thuis horen op straat of in de natuur. Maar vergeet ook niet de lachgascilinders, de zakjes met pilletjes of wiet of flessen gevuld met alcohol. Allemaal artikelen waarmee kinderen in aanraking kunnen komen omdat het vaak zo op straat ligt of in de groenvoorzieningen worden gedumpt. Verleidelijk en levensgevaarlijk! Zwerfafval opruimen zorgt naast een schonere leefomgeving ook voor een veiligere leefomgeving.

Samen Troep Troopen? Gewoon Doen!