Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Limbeek-Zuid-Natuurlijk gaat plandelen

juni 3 @ 13:30 - 16:00

De groep Limbeek-Zuid-Natuurlijk trekt vandaag haar plandelschoenen weer aan en trekt er op uit in haar eigen buurt.

Schema
Elke eerste maandag van de maand om 13.30 uur gaan wij een uur door de wijk Limbeek-Zuid het zwerfvuil opruimen. Wij verzamelen bij het bankje in de Roosje Vosstraat, ter hoogte van huisnummer 85.

Meedoen
Wil je meedoen? Aanmelden is niet nodig, kom gewoon naar het bankje in de Roosje Vosstraat, ter hoogte van huisnummer 85

 

Leuk weetje

Limbeek
Het gebied rond de Lijmbeekstraat is genoemd naar de Lijmbeek. Omdat we in dit gebied alleen de Windgraaf kennen, het grensriviertje tussen Woensel en Strijp, wordt aangenomen, dat dit loopje vroeger ook wel Lijmbeek werd genoemd.

Het woorddeel “lijm-” zou dan op een lemige bodem duiden. Steenfabriek Van Hapert heeft hier lange tijd de leem uit de bodem gehaald om er (bak)stenen van te produceren.

De oudste vermelding van de naam dateert uit 1387; toen lag in het tegenwoordige Limbeek een hoevecomplex dat “ter Lijmbeke” heette.

De naam Lijmbeekstraat is van jongere datum, de straat staat echter al afgebeeld op de kaart die Jacob van Deventer omstreeks 1560 tekende. Overigens werd vroeger met de naam Lijmbeekstraat niet alleen de straat aangeduid, maar ook de straat met de aangrenzende landerijen die door de bewoners werden bewerkt. Dit gehucht Lijmbeekstraat strekte zich uit tot oostelijk van de Kruisstraat.

Bron: Jan Spoorenberg
in: ’t Gruun Buukske 1982, 53, 65, 80

Gegevens

Datum:
juni 3
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Bankje ter hoogte van Roosje Vosstraat 85
Roosje Vosstraat
Eindhoven, 5612 RT
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
juni 3
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Bankje ter hoogte van Roosje Vosstraat 85
Roosje Vosstraat
Eindhoven, 5612 RT
+ Google Maps